AdvertentieVrijwilliger Bor, Meerssen

Laatste update 2024-07-23
Vervalt 2024-08-23
ID #2217339428
Free
Vrijwilliger Bor, Meerssen
Netherlands, Limburg, Meerssen,
Gewijzigd July 1, 2024

Omschrijving

BOR (begeleide omgangsregeling) zoekt nieuwe vrijwilligers in de regio Zuid Limburg.

Als vrijwilliger bij BOR ondersteun je gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij de uitvoering van de omgangsregeling.

Iets voor jou?Een kind heeft recht op contact met beide ouders.

Hoewel gescheiden ouders verplicht zijn om een omgangsregeling vast te leggen, valt de uitvoering hiervan in de praktijk niet altijd mee.

Omdat de verhoudingen na een scheiding ingewikkeld en pijnlijk kunnen zijn, kan het even duren voordat ouders goede afspraken hebben gemaakt.

Als vrijwilliger bij BOR bied je praktische hulp  bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling.

Je bent bijv.

aanwezig bij de overdracht van de kinderen.

Zo nodig blijf je ook een tijd aanwezig of help je met het halen en brengen van de kinderen van de ene naar de andere ouder.

Je kunt, als ouders dat willen, ook tips geven.

Je kijkt bijvoorbeeld samen met hen welk spel het beste bij hun kind past, je zorgt voor een veilige, kindvriendelijke inrichting thuis of je geeft tips over hoe ze kunnen omgaan met het stellen van grenzen.

Bij BOR staat het belang van het kind voorop.

Zo bespreek je met ouders dat ze in bijzijn van hun kind beter geen ruzie kunnen maken en niet negatief over de andere ouder moeten praten.

Hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden.

BOR is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen starten na een voorbereidende training.

Werken als BOR-vrijwilliger is een mooie uitdaging.

Daar horen verdrietige, pijnlijke, ontroerende en onhandige situaties bij, maar er kan ook best vaak gelachen worden.

Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan!Als vrijwilliger…Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling Stel je het belang van het kind voorop Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders.

Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers?Je hebt ervaring met het werken met kinderen Je hebt een hart voor kinderen Je bent stressbestendig Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders Je hebt levenservaring Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen Je bent één dagdeel per week/ 14 dagen beschikbaar (na schooltijd en/ of in het weekend)Je bent bereid deel te nemen aan trainingen Een auto is makkelijk, maar niet noodzakelijk Wat krijg je ervoor terug?Uitdagend, leuk en interessant werk Een voorbereidende training Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen Interessante themabijeenkomsten Reiskostenvergoeding Goede verzekering tegen schade en ongevallen Ben je geïnteresseerd?Laat dan wat van je horen.

Stuur je reactie en cv naar onderstaand mailadres.

Heb je eerst nog een vraag? Bel dan gerust met de coördinator van BOR: Magali Neumann: 06-35118887 of Sabine Krans: 06-12736477

Details van de baan

Soort baan: Full time
Contract type: Permanent
Salaris type: Maandelijks
Bezetting: Vrijwilliger bor

⇐ Vorige baan

Volgende baan ⇒     

 

Neem contact op met de werkgever

  Werkgever info

  Snelzoeken:

  Plaats

  Typ stad of regio

  Trefwoord


  Advertentie