AdvertentieData Scientist / Data Engineer, Utrecht

Laatste update 2024-07-14
Vervalt 2024-08-14
ID #2213036566
5,997 €
Data Scientist / Data Engineer, Utrecht
Netherlands, Utrecht, Utrecht,
Gewijzigd June 29, 2024

Omschrijving

Dit is je werkplek De gemeente Utrecht biedt ruimte aan iedereen.

We zien talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen.

Voor jou is er plek bij het organisatieonderdeel Onderzoek en Advies.

O&A is een zelfstandig onderdeel van de gemeente met zo’n dertig collega’s, waaronder beleidsonderzoekers, data scientists, informatiespecialisten, data-analisten en projectondersteuners.

We verwerken alle vormen van data over de stad Utrecht tot inzichtelijke statistieken en kennisproducten, zowel gemeente breed, als in opdracht van andere organisatieonderdelen van de gemeentelijke organisatie.

Meer informatie over onze producten is te vinden op of op.

Vanuit O&A werk je voornamelijk voor OOV, een van de interne opdrachtgevers.

Bij OOV werken zo’n 140 mensen aan de aanpak van criminaliteit en het vergroten van het veiligheidsgevoel van burgers.

Je gaat werken binnen het team I&O, dat de intake en verwerking doet van alle data- en informatieverzoeken van OOV.

De verzoeken bestrijken alle veiligheidsthema’s van OOV en gaan bijvoorbeeld over overlast, high impact crimes, ondermijning, digitale criminaliteit en demonstraties.

Jouw rol is van groot belang in de afwegingen van de adviseurs en managers bij OOV.

I&O bestaat uit gedreven professionals die gespecialiseerd zijn in data-analyse, privacy en gegevensbescherming.

Het team telt ongeveer 10 medewerkers, waaronder data-analisten, onderzoekers en beleidsadviseurs. Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking.

Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn en vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn.

Ben je benieuwd hoe wij dat doen?. Voor deze rol is het belangrijk dat je: Een (studie)achtergrond hebt in data science, AI, of kwantitatief onderzoek. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebt. Affiniteit hebt met het domein van Openbare Orde & Veiligheid en de unieke uitdagingen binnen dit domein begrijpt.

Leergierig bent en je nieuwe tooling snel eigen maakt In staat bent een goede vertaling te maken van een beleidsinhoudelijke vraag naar een onderzoeksopzet, inzichtelijke resultaten en handelingsperspectief.

Het leuk vindt om te werken in een politiek-bestuurlijke context. Beschikt over goede adviesvaardigheden Beschikt over een goede schrijfvaardigheid, en volledige beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift op minimaal B1 niveau.

Scherp bent op uitvoerbaarheid en juridisch-ethische randvoorwaarden.

Specifieke eisen: Je hebt ervaring met het bouwen van dashboards (bijv.

Tableau Desktop / Server, Power BI).

Je hebt ervaring met de inrichting van databases (bijv.

Oracle, SQL, graph / Neo4 J).

Je hebt ervaring met het ontsluiten van data via API’s.

Ervaring met API-ontwikkeling is een pre Je hebt ervaring met programmeren (bijv.

R, Python, SQL) Je hebt ervaring met ETL-tools (bijv.

FME Desktop & Server) Je hebt ervaring met GIS-analyses (bijv.

QGis, ARCGis) We moedigen kandidaten van diverse achtergronden aan om te solliciteren en samen met ons te bouwen aan een meer inclusieve organisatie.

Ook wanneer je niet aan álle criteria voldoet maar wel enthousiast bent over deze rol. Bij ons ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, met uitdagende verantwoordelijkheden en in een omgeving met gedreven collega’s.

Jij gaat niet alleen werken voor de gemeentelijke organisatie, maar je zet je in voor de ruim 370.000 inwoners van onze mooie stad.

Jouw bijdrage als data scientist/data engineer is dus van belang! We doen ons best om jou met plezier en energie naar je werk te laten komen.

Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer en een inhoudelijk interessante baan in één van de meest aantrekkelijke steden van Nederland.

Samen met jou zorgen we dat alle inwoners van Utrecht veilig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Dit is ons aanbod: Een 36-urige werkweek (32 uur is ook bespreekbaar) met een bruto maandsalaris tussen de €4.211 en €5.997 op basis van 36 uur (schaal 11).

Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.

(per 1 oktober a.s.

worden onze salarissen met 1,25% verhoogd) Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met het vooruitzicht op verlenging tot een contract van 3 jaar, bij goed functioneren. Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.

Jij kiest zelf wat je met dit budget doet.

Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of alles eens per jaar laten uitbetalen. Een goede balans tussen werk en privé: je hebt de mogelijkheid om op verschillende locaties en thuis te werken of 36 uur in vier dagen te werken. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, diverse cursussen en trainingen. Jouw thuisbasis is het Stadskantoor van de gemeente Utrecht, het best bereikbare kantoor van Nederland, waar we waarde hechten aan zowel professionele als persoonlijke behoeften en overtuigingen.

Op het Stadskantoor vind je onder andere meerdere kolfruimtes en een stilteruimte voor iedereen die zijn of haar geloof wil belijden, of voor wie zich even terug wil trekken.

Daarnaast bieden we ondersteuning voor jouw professionele behoeften, ook als je thuis werkt.

Dit doen we met bijvoorbeeld een goed uitgeruste thuiswerkplek in bruikleen, zodat je ook vanuit huis optimaal kunt werken. Vele andere voordelen, zoals sporten met collega’s en deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten. Wij stimuleren dat je met het openbaar vervoer (ov) of met de fiets naar werkt komt.

Daarom krijg je een 100% vergoeding voor oven een loop- en fietsvergoeding van 19 cent per kilometer. Werk je een dag thuis? Dan ontvang je daarvoor €3 thuiswerkvergoeding. Kom je met de auto? Dan ontvang je iedere maand een vast budget dat wordt vastgesteld o.b.v.

een vaste km-vergoeding van 8 cent per kilometer. Let op: We kunnen géén parkeerplaats voor je regelen, tenzij je door je beperking afhankelijk bent van deze auto. Bekijk de infographic over onze arbeidsvoorwaarden.

Voor de volledige beschrijving van alle overige arbeidsvoorwaarden, ga naar pagina.

Enthousiast geworden om als Data scientist/Data engineer aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan uiterlijk 14 juli.

Wanneer je op gesprek komt, interviewen we je aan de hand van een op maat gemaakte vragenlijst die we voor alle kandidaten op deze functie gebruiken.

Op die manier geven we iedereen een gelijke kans. De eerste gesprekken zijn op 18, 19 en 22 juli.

Een eventueel tweede gesprek volgt een week later.

We streven ernaar de positie voor 1 augustus te vervullen, zodat je snel als mogelijk kan starten, afhankelijk van je opzegtermijn. Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Jan Willem de Boer, recruiter, 06 1829 1753. Bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 0900-1230u Je sollicitatie kun je richten aan Hans van Hastenberg, Teamleider bij Onderzoek & Advies.

Details van de baan

Soort baan: Full time
Contract type: Permanent
Salaris type: Tijdens het jaar
Bezetting: Data scientist / data engineer

⇐ Vorige baan

Volgende baan ⇒     

 

Neem contact op met de werkgever

  5,997 € / Tijdens het jaar

  Werkgever info

  Gemeente Utrecht

  Snelzoeken:

  Plaats

  Typ stad of regio

  Trefwoord


  Advertentie